Hvordan Finder Man Slægtninge?

Billede: Pixabay, Nikon-2110

Ønsker du at finde ud af lidt mere omkring din egen familie og måske endda finde nogle slægtninger, du ikke kender til? Så kommer jeg her i det følgende med råd og vejledning til, hvad man kan gøre.

Familien

Det kan måske være lidt uoverskueligt til at starte med, fordi hvor skal man lige starte?

Nu kommer jeg selv fra en familien, hvor de ældre familiemedlemmer nærmest kan huske alt, så derfor ville jeg starte her. Her vil du umiddelbart kunne få nogle navne, informationer og lignende, som kan bruges i en videre søgning, så huske endelig at skrive ned!

De er jo også altid friske på at komme en nogle gode historier. Disse historier kan nogle gange også gøre godt, fordi de kan hjælpe med at finde en bestemt person og hvor de har været henne i Danmark/verden.

Derudover kan du måske være så heldig, at de selv har gravet lidt historien og kender til noget familie, men ikke har arbejdet mere i det.

Kirkebøger

Næste stop: kirkebøgerne! 

I kirkebøgerne bliver alle navne, dåbsdatoer, vielser, osv. skrevet ned, så hvis et familiemedlem har giftet sig til et andet navn, kan man måske være heldig at finde vedkommende her og i så fald komme videre med sin søgning på den måde.

Internet

Har du ikke noget familie, du rigtig kan spørge, så er du heldigvis ikke den eneste, der gerne vil finde slægtninge. Borger.dk tilbyder arkiver, private og offentlige, hvor måske kan finde et svar eller flere.

Til slut vil vi hurtigt takke Perlen Odense for støtten de her bidraget til dette tekstindlæg. Der kan du, udover mange andre ting, shoppe medaljon. Vha. Perlen Odense overlever denne hjemmeside.

Relaterede Indlæg