Hvad Er Et Stamtræ?

Billede: Pixabay, Ijcor

Et stamtræ er et form for træ eller tegning, som viser, hvor langt din familie går tilbage i tiden, hvad de hedder eller hed, og hvilke årstal de levede.

Med et stamtræ kan du få et overblik over, hvordan hele din familie ser ud og det er jo et træ, der hele tiden udvikler sig, fordi man også selv får børn osv. 

Der er mange, der synes, det er enormt spændende at lave sådan et stamtræ, hvor at blive klogere på dem selv og ens rødder. 

Min egen familie, både min mors og fars side, har undersøgt historien bag deres familier. Så jeg har faktisk fundet ud af, at jeg har rødder, der er spanske. Flere dele af min familie kommer simpelthen oprindeligt fra Spanien og er endt i Danmark på grund af bedre arbejde. Helt præcist er min mors side af familien opstået i Kerteminde på et gods, hvor to arbejdere forelskede sig.

Går du selv med tankerne, at du gerne vil finde ud fra, hvor du kommer fra, så har du en anden mulighed end at tage på opdagelse i kirkebøger og historier. Firmaet hedder 'My Heritage', hvor du får tilsendt en vatpind eller lignende, som du så skal spytte/sutte på. Herefter sender du den ind til firmaet, hvor de med din DNA finder ud af, hvor i verden du har rødder.

Dette har jeg også overvejet, fordi det vist skulle gå længere tilbage, end hvad man selv kan finde ud af. Det kunne være virkelig spændende!

Skiltet øverst viser, at dette tekstindhold er skrevet med økonomisk finansering fra Perlen Odense. Find et stort udvalg af produkter hos Perlen Odense webshop, Eksempelvis Enamel øreringe eller utallige andre gode varer. Heraf mærkatet på indhold.

Relaterede Indlæg