Historien Om Dannebrog - Find Ud Af Det Her

Billede: Pexels.com

Hvorfor har vi dansker vores flag overalt, vi er ej blege for at vise det frem. Hver gang der er en stor seværdighed i Danmark, så kan man også forvente at se vores flag flagre. Men hvad er historien bag vores flag, Dannebrog? I dette indlæg vil jeg fortælle lidt om flaget Dannebrogs historie. 

Dannebrog kom til som det danske flag under middelalderen i ca. 1200-tallet hvor flaget "faldt ned fra himlen" under et slag uden for Taliinn i Estland. Flaget tilhørte den danske konge og riget i flere århundrede, så først i ca. 1800-tallet blev det knyttet til resten af befolkningen og nationen. Det er derfor et af de ældste flag i verden

Selve navnet Dannebrog kom først frem i 1380, hvor navnet er sammensat af de to ord "Danne" og "Brog". Der findes flere forskellige forklaringer på de to ord og hvad de egentlig mener, så er der ikke nogle der officielt ved hvad det skal betyde. 

Ja, desværre går vores højt elsket flag så langt tilbage i tiden, at der desværre ikke rigtig nogle der ved præcist hvad historien er med flaget og hvordan navnet Dannebrog kom til. 

Dog bliver historien med glæde fortalt, om hvordan flaget faldt ned fra himlen. 


Relaterede Indlæg